Homoljski med Miladinović

Prirodni med sa Homoljskih planina kao hrana i lek 065 / 89 45 789

Propolis umesto konzervansa

SAM_0043

 Sve veci otpor potrošaca prema konzervansima naterao je proizvodace da se okrenu prihvatljivijim alternativama poput na primer, ekstrakta ruzmarina.
Izgleda i da alkoholni ekstrakt propolisa može poslužiti kao konzervans.
Casopis Food Chemistry objavio je rezultate delotvorne inhibicije E. coli što znaci mogucnost upotrebe propolisa za proizvode kao što je mlevena govedina. Testirani propolis je poreklom iz Argentine, a dodatno treba proveriti da li ce kolicina propolisa koju treba dodati hrani kako bi se postigao potreban ucinak biti prihvatljiva potrošacima s obzirom na eventualno promenjen ukus.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: