Homoljski med Miladinović

Prirodni med sa Homoljskih planina kao hrana i lek 065 / 89 45 789

MED i MLEKO !!

Nega kože : I med i mleko poseduju antimikrobna svojstva. Ove osobine su poboljšane kada su zajedno. Brojni sredstva za čišćenje se pripremaju koristeći med i mleko , kao mešavina daje sjaj koži. Takođe se može uzimati za kupanje , tako što se mešaju u jednakim količinama. Kombinacija se koristi u raznim banjama širom sveta.

Izdržljivost: Piti čašu meda i mleka dnevno ujutru je poznato da se poboljša izdržljivost. Dok mleko sadrži belančevine , med sadrži neophodne ugljene hidrate neophodne za efikasan metabolizam. Med i mleko daju snagu svima , uključujući decu i starce i žene.

Protiv starenja : med i mleko kombinacija ne deluje samo na kožu već i na celo telo tako što postaje agilno i mladalačko . Ljudi u mnogim drevnim civilizacijama Grci, Rimljani , Egipćani i Indijci pili su med i mleko da sačuvaju svoju mladost . Pošto med i mleko obezbedjuje dug život,kombinacija je bila poznata kao eliksir života.

Anti bakterijska : Istraživanje je pokazalo da med i mleko ima veću aktivnost na bakteriju stafilokoka od mleka ili meda uzetog zasebno . Takođe se veruje da kad se med doda u toplo mleko leci nadimanja i crevne poremecaje. Takođe je dobro za lečenje respiratornih poremećaja kao što su prehlade i kasalj.

Prednosti meda i mleka u ljudskom telu je tako velika, da fraza ” zemlja meda i mleka ” znači “mesto koje ima svega “. Jerusalim se u Starom zavetu naziva zemlja meda i mleka.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: