Homoljski med Miladinović

Prirodni med sa Homoljskih planina kao hrana i lek 065 / 89 45 789

Recept za imunitet

Polen ili pelud ili cvetni prah je najbolji recept za imunitet ako ga znate koristiti. Polen ima izuzetno jaku ovojnicu koju ni čovekov organizam nemože probiti. Upravo zato se koristi natapanje u tekućini 6-8 sati i nakon toga je spreman za upotrebu. Najbolji je ako se umeša u med u odnosu 6:4 u korist meda. Takvu mešavinu možete koristiti nakon 10ak dana po želji i bez otapanja polenovih zrnaca.

Koristite polen sa vaše regije jer su to biljke koje su poznate vama i vašim genima. Kineski polen nije preporučljiv za naše stanovništvo zato što ima biljaka koje naš organizam nikada nije konzumirao.

Ako ste ikako u mogućnosti, nabavljajte i koristite sirovi polen. U procesu sušenja gubi se oko 20% vrednosti polena. Nakon sušenja, ostatak vrednosti polena se gubi linearno vremenom. Nakon 6 meseci, takav polen je izgubio oko polovine svoje vrijednosti, tako da nije pametno nabavljati ga po istoj ceni. Moj savjet je da nabavljate polen isključivo u sirovom stanju i čuvate ga u zamrzivaču. Možete ga zamrzavati i odmrzavati koliko želite puta a da pri tome ne izgubite niti 1% vrijednosti.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: