Homoljski med Miladinović

Prirodni med sa Homoljskih planina kao hrana i lek 065 / 89 45 789

Propolis lek protiv H1N1

Nedavno su izvršena istraživanja na Kyushu Univerzitetu u Japanu koja su pružila dokaze da propolis ima odličan učinak u lečenju od virusa H1N1.

Test je izvršen na miševima kojima je ubrizgavan virus H1N1, a u isto vrijeme su hranjeni propolisom tri puta na dan. U sedam dana, koliko je trajalo testiranje, niti jedan miš nije uginuo, niti je imao pogoršanje imunološkog stanja. Također je dokazano smanjenje broja virusa u plućima miševa.

Odavno je poznato da propolis čuva zdravlje, ublažava tegobe u slučajevima gripe, različitih oblika viroza, upalnih procesa ždrela i usne šupljine.

Korisiti se i preventivno, te u akutnim stanjima promuklosti, parodontoze, pojave afti te neugodnog zadaha usne šupljine. Kao prirodni antibiotik djeluje protuupalno, potiče cirkulaciju krvi i epitelizaciju lakših opekotina, površinskih ranica, ogrebotina i herpesa.

Posebnost propolisa je što bakterije na njega ne stvaraju otpornost i što nema štetnih popratnih pojava, što je mana sintetskih antibiotika. Uspješno suzbija viruse gripe i herpesa, a preventivno djeluje kod upale grla i paradentoze. Izuzetne rezultate postiže u liječenju infekcija, opeklina, otvorenih rana, te čireva probavnog sistema. Uklanja otekline kod zubobolje. Redovnom upotrebom jača odbrambenu sposobnost imunološkog sistema.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: