Homoljski med Miladinović

Prirodni med sa Homoljskih planina kao hrana i lek 065 / 89 45 789

Starinski kolač sa medom

 

Sastojci:

1dl meda, 1 dl ulja, 250g šećera, 250 g brašna, 200 g mlevenih oraha, 1 limun, 1 kašišica praška za pecivo, 3dl belog vina, 1 kašika kakao praha,šećer u prahu za posipanje kolača.

Izmešati u jednoličnu smesu ulje, med, šećer, kakao, mlevene orahe. Tome dodati sok i narendanu koru limuna. Zatim dodati brašno u koje je stavljen prašak za pecivo, pa polovinu količine vina. Na kraju dodati i preostalo vino. Sve zajedno dobro izmešati u gustu masu tako da ne otpada lako sa varjače. Odmah usuti u pleh podmazan uljem i posut brašnom, staviti u zagrejanu rernu i peći na srednjoj vatri 35 minuta. Ispečeni kolač posuti šećerom u prahu i kada se potpuno ohladi iseći na parčiće.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: