Homoljski med Miladinović

Prirodni med sa Homoljskih planina kao hrana i lek 065 / 89 45 789

Lipov med

Lipov medLipov med raspoznaje se po svetloj, bistroj boji i jakom mirisu. Sveži med ima bistru, slabožutu nijansu, vuče se kao neprekidna nit, poseduje izvanredan, nešto oštriji aromatičan miris rascvetale lipe, prijatanog i slatkog ukusa. 

Lekovite osobine:

Lipov med zbog svog izraženog antibaktericidnog svojstva prestavlja dobro preventivno sredstvo kod angine i kod upala disajnih organa, pa zato ovaj med blagotvorno deluje kod lečenja kijavice i prehlade tako što olakšava izbacivanje sekreta iz nosa i grla.

Preporučena upotreba:

Lipov med je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre doručka (po potrebi i više), ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, a još bolje u jabukovom sirćetu.

Način čuvanja:

Lipov med se može čuvati na sobnoj temperaturi, bez uticaja direktne sunčeve svetlosti.

Napomena:

Med ima prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 50ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: